29.02.2020


bezlepková fit pizza aneb recept z týdenního jídelníčku

vzhledem k tomu, že týdenní jídelníčky jsou čím dál více oblíbenější a slouží vám jako inspirace jak zdravě, levně a rychle můžete jíst jsem si pro vás připravila již 4. vydání.

Opět zde naleznete 28 receptů, 4 jídla denně po celý týden. Jak víte, tak já nejsem zastáncem žádných diet či extra stravovacího omezování typu Low carb, keto, paleo apod.

Jsem zastáncem pestré vyvážené stravy obsahující veškeré živiny což nám umožní zdravou stravu držet dlouhodobě bez žádného jojo efektu pokud si čas od času dáme do nosu něčím né úplně dietním.

Jako ochutnávku z ebooku mám pro vás recept na super zdravou pohankovou pizzu.

O benefitech pohanky bych tu mohla napsat knížku, ale jen ve zkratce né nadarmo se jí přezdívá jako královna obilovin. Posyktne nám řadu vitamínů minerálů a to zejména železa, draslíku, hořčíku, manganu, zinku. Pravidelnou konzumací přispíváme k lepšímu cévnímu oběhu a posilnění obranyschopnosti celého těla. Pohanka patří mezi nízkokalorickou bezlepkovou potravinu což ocení především celiaci a lidé trpící cukrovkou. Krom toho 500 g pohanky vychází na 30 kč, takže si tato potravina rozhodně zaslouží místo ve vaší kuchyni.

 

RECEPT NA 1 PORCI

Na těsto budeme potřebovat

- půl hrnku namletého syrového květáku

- 60 g nastrouhané mozzarelly

- 30 g pohankových vloček

- 20 g pohankové mouky

- lžička oleje

- sůl, oregáno, petrželka, bazalka, stroužek česneku

- 30 g sušených rajčat

- dle potřeby voda

 

Vše krom vody pomixujeme, dle konzistence přidáme trošku vody, těsto dáme na pečící papír vytřený lžičkou oleje a dáme péct na 10 minutek na 180 stupňů.

Po 10ti minutách přidáme 100 g nakrájených rajčat, 50 g rukoly, zbytek nastrouhané mozzarelly, 50 g jemně nastrouhaného eidamu 30% a dáme znovu péct na 10 minutek.

Já osobně tuto pizzu miluji i studenou takže určitě můžete připravit sebou do práce do krabičky.

Toť jeden recept z týdenního jídelníčku kde uvádím i doporučené gramáže.

Zpět na výpis
O mně
blog

Práce, zdravý životní styl, cvičení a moji dva pejskové - fenka Khallissa a pejsek Marley.

To je můj život, moje hlavní koníčky.

Více
Sledujte mě
Doporučené články
Galerie