30.12.2019

Recepty


fit zdravé mini pizzy z cizrny

Jak jsem již psala na FB, tak již pro vás připravuji 9. ebook se zdravými recepty s názvem spokojené bříško, jelikož byl určitě pro každého konec roku trošku náročnější co se týče stravy, začátek roku je ideální období pro odhlehčení.

 

Jako malou ochutnávku z desítek báječných receptů na které se v novém ebooku můžete těšit jsou mé oblíbené cizrnové mini pizzy, lehké, dietní jídlo, které vám nezatíží žaludek, krom toho vám cizrna poskytne slušnou dávku železa, draslíku, hořčíku, vápníku. Obsahuje mononenasycené tuky, která pomáhá snižovat hladinu cholesterolu.

Obsažená vláknina nám pomůže zlepšit činnost trávicího traktu, mýtus, že luštěniny nadýmají bych vyvrátila tím, že opět a zas záleží s čím a jak se luštěnina konzumuje !!

tak a teď konečně k receptu

 

na těsto potřebuješ

- 1 hrnek suché cizrny ( greenapotheke ) zde je kod TEREZA10 pro slevu 10% na vše

- 50 g rýžové/kukuřičné mouky

- 50 g jemně namletých ovesných vloček

- 140 g cottage sýr

- 50 g nastrouhaný 30 % plátkový sýr

- sůl, bylinky

- lžíce lněného semínka

- 2 lžíce olivového oleje

 

Postup

den předem namoč cizrnu do vody, druhý den vodu slijeme a rozmixujeme na pyré, přidáme olej, bylinky, cottage a znovu pomixujeme, zpracujeme mouku, vločky, lněné semínko. Na závěr vmícháme nastrouhaný sýr, přidala jsem česnek medvědí, bazalku, šalvěj, oregáno.

Z těsta vytvoříme placičky, které upečeme na pečícím papíře potřeným lžičkou oleje a dáme na 5 minutek zapéct, já jsem na střídačku přidala rajčata, brokolici, mozzarellu, kozí sýr a dala ještě pod gril zapéct.

Výborné i s kukuřicí, žampiony, šunkou .... fantazii se meze nekladou.

Říkala jsem si, že zítra určitě budeš chtít zabodovat při silvestrovské oslavě něčím extra protože jednohubky a chlebíčky s majonézou patří do minulého století přece.

Takže dobrou chuť :)

Zpět na výpis
O mně
blog

Práce, zdravý životní styl, cvičení a moji dva pejskové - fenka Khallissa a pejsek Marley.

To je můj život, moje hlavní koníčky.

Více
Sledujte mě
Doporučené články
Galerie