28.12.2019

Články


musím jíst proteinové výrobky když hubnu ?

Tento článek jsem se rozhodla napsat z toho důvodu, že někdy se nestačím divit co vše pod pojmem ,, zdravá strava, fit strava ,, lidé dokáží napsat. V dnešní době velké BUM jménem proteinové tyčinky, proteinové sladkosti od bonbónů po zmrzliny, proteinové jogurty, tvarohy, chipsy.... které jsou už dostupné kam se podíváme od benzínovým pump po drogérie. 

Kladu si otázku jak v minulém století mohli být lidé štíhlí a svalnatí když ještě žádné takové pochutiny neexistovaly.

KDYŽ CHCI BÝT FIT MUSÍM JÍST PROTEINOVÉ VÝROBKY ?

Všude vidíte ty svalnaté pány, dokonalé ženy jak tyto výrobky prezentují a doporučují konzumovat, ráda bych zmínila jedno velké slovo MARKETING !! Spousta mým klientek, kteří ode mě chtějí pomoci mi svou současnou stravu jako zdravou s tím, že dosti často do svého jídelníčku zařazují tyto ,, super zdravé pochoutky ,, jako rychlou zdravou záchranu, která je po ruce. Myslím si, že by mi ani mé klientky, které jsou především maminky nebo studentky moc nepoděkovaly kdybych jim do jídelníčku naordinovala denně 2 tyto pochoutky za minimálně 100 kč 

ČÍST SLOŽENÍ NIKOLIV JEN PŘEDNÍ STRANU

Drtivá většina konzumentů nakupuje pouze na základě nápisu proteinová tyčinka ,, bez cukru ,, ano ovšem spousta tyčinek s nízkým obsahem karbidu jsou doplněny o uměla sladidla, která ušetří kcal a vy jste v domění jak super zdravou věc pro sebe děláte, bohužel ve velké části se na první místo ve složení řadí uměla sladidla typu maltitol, který nemá jediný příznivý vliv na naše zdraví

dokonce bych i některé svou kvalitou a složením zařadila na příčku běžné sušenky za 5 kč. Když porovnám složením běžný cottage od cottage s nápisem PROTEIN, který je až o více než polovinu dražší obsahuje stejně 12 g bílkoviny/100 g. !!!!!!!!

ČÍM VÍC BÍLKOVINY, TÍM LÉPE 

Neznamená, že výrobek deklaruje 30 g bílkovin, že 30 g bílkovin se vstřebá, zde záleží co vše je v samotném výrobku obsaženo a jaký druh proteinu byl pro výrobu použit ! jak jsem již zmiňovala v předevšlém článku, lidský organismus není schopen absorbovat více než 20 - 25 g bílkoviny najednou v jednom pokrmu krom toho využitelnost bílkoviny závisí na jejím druhu, zpracování, obsahem aminokyselin a dalších složkách s čímž je samotná bílkovina kombinována.

Pokud si mám já sama představit pokrm pod pojmem zdravé jídlo, představím si lehký pokrm složený z opravdových surovin nikoliv z 20 položek chemicky zpracovaných látek sloučených v jednom obale s cenou od 50 - 90 kč což mi za 45 g ,, jídla ,, připadá až nesmyslné !

především pokud do svého jídelníčku pravidelně zařazujete kvalitní zdroje bílkovin jako je maso, mléčné výrobky, luštěniny, obiloviny, ořechy není třeba navíc doplňovat bílkoviny touto cestou.

 

Pokud bych měla doporučit opravdu zdravou tyčinku, kterou bych doporučila zařadit jako zdravou svačinu, volila bych od balíček zdraví jejich čisté ničím ,, nezkažené ,, veganské tyčinky, které jsou slazeny datlemi což je benefit jelikož datle sami o sobě jsou pro tělo velmi přínosné, proteiny jsou zde z rostlinných zdrojů( quinoa, chia ) krom toho jsou obohaceny o přírodní antioxidanty ( plod acai, kořen maca ) které jsou bohatým zdrojem vitamínů, tyčinky jsou ochuceny opravdu sušenými jahodami, kakaem a vanilkou nikoliv umělými sladidly, z toho důvodu tu je pro mé klienty sjednaná sleva 10% kód Terezka11

Závěrem tohoto článku bych chtěla říct, že opravdu není podmínkou zařazovat proteinové výrobky ani pokud jste v redukci ani pokud chcete jíst zdravě !

Pokud jste doposud konzumovali tyto výrobky s přesvědčením jak přispíváte svému zdraví, tak mnohem více uděláte pro své zdraví a svou peněženku když si dáte k svačině jogurt/ovoce/celozrnné pečivo s kvalitním sýrem či šunkou než proteinovou sladkost jejíchž část tvoří umělá sladidla, emulgátory, ochucovadla, barviva, zvýrazňovače chutí apod. 

 

 

 

Zpět na výpis
O mně
blog

Práce, zdravý životní styl, cvičení a moji dva pejskové - fenka Khallissa a pejsek Marley.

To je můj život, moje hlavní koníčky.

Více
Sledujte mě
Doporučené články
Galerie