17.01.2020

Recepty


zdravé krůtí karbanátky s mrkví tip na super večeři

Přináším inspiraci na super lehkou večeři, vy co vaříte již podle mých receptových e-booků víte, že se maximálně snažím, aby pokrmy byli co nejsnažší a zároveň pro náš metabolismus co nejlépe stravitelné což je zásadou k celkovému úspěchu néjen v hubnutí, ale především ke zdravému zažívání.

Dnes mám připraveno něco z mých masových receptů a to krůtí karbanátky. Ač jsem tedy sama již 7 let vegetariánka, tak samozřejmě masové jídla běžně připravuji, dnes jsem dělala krůtí karbanátky tak si říkám, že pro vás masožroutky skvělá inspirace.

Kuřecí a krůtí maso včetně ryb patří mezi vhodnou volbu jak zařadit do jídelníčku kvalitní bílkoviny s příznivým podílem tuku, poměr tuk/bílkovina hraje důležitou roli proto jsem zvolila krůtí maso, které je o něco bohatší na bílkoviny oproti masu kuřecímu.

abychom zachovali veškeré prospěšné látky v potravině je velmi důležité pokrm správně připravit, úprava jídla ovlivňuje celkovou nutriční hodnotu pokrmu, která též hraje důležitou roli.

RECEPT 

2 porce

- 2 čerstvá dobře omytá krůtí prsa

- 2 lžíce oleje

- hrnek nastrouhané mrkve ( měla jsem českou baby karotku )

- malá červená cibulka, stroužek česneku

- hrst čerstvého koriandru, cayenský pepř, sušená cibule, římský kmín, špetka sušeného zázvoru, oregáno

- 2 lžíce jemně namletých pohankových vloček

- lžička sezamu

- 2 lžíce sojové omáčky

 

Postup

Nejdříve pořádně omyjeme maso, osušíme, přidáme sojovou omáčku, koření a pomixujeme, lžíci oleje a necháme 30 minut v ledničce odpočinout ( krásně nasaje vůni koření )

Na lžičce oleje ( nejlepší je sezamový ) ovšem lze použít jakýkoliv orestujeme červenou cibulku, nadrobno nastrouhanou mrkev, přidáme lehce opražit sezam i vločky, přidáme rozvonět stroužek česneku, sůl.

Tuto směs přidáme k připravenému masu a vše zpracujeme. Doporučuji spolu pomlít v mixéru, ovšem záleží na tvé chuti. Z těsta vytvarujeme bochánky velikosti dle libosti, dáme na olejem potřený pečící papír a pečeme při 185 stupňích 20 - 30 minut  ( záleží na velikosti ) podáváme s hrstí salátu.

Opět typ jídla vhodný do krabičky za studena jako skvělé, zdravé jídlo po ruce :)

Zpět na výpis
O mně
blog

Práce, zdravý životní styl, cvičení a moji dva pejskové - fenka Khallissa a pejsek Marley.

To je můj život, moje hlavní koníčky.

Více
Sledujte mě
Doporučené články
Galerie