27.11.2019

Recepty


Recept veganské bezlepkové placičky s jáhly

Už pro vás píšu 3. ebook vegetariánský FIT zdravý jídelníček, kde najdete neskutečné dobroty a objevíte spousty možností jak baštit plnohodnotně bez masa. Tady mám jeden recept, který je mnou oblíbený.

Ač je mnoho druhů veganských receptů všude na internetu spousta lidí si vůbec nedokáže představit jak něco péct bez mouky či vajec, to mi připomíná mojí babičku, která tyto placičky ode mě ochutnala a povídá.

Bože to je dobrota jak jsi to dělala a čím jsi to spojila ? a to se ti to takhle povedlo ?

jednoduchý recept na výborné plnohodnotné jídlo výborné do krabičky do práce či cesty. Výhodou těchto jídel je, že jsou výborná i studená :)

Na placičky potřebuješ:

- půl hrnku suchých propláchnutých jáhel

- hrnek květáku

- půl hrnku brokolice

- 1 tofu

- lžíce lněného semínka

- koření

 

Nejdříve uvaříme v osolené vodě jáhly a květák, po uvaření pomixujeme spolu, přidáme syrovou brokolici, lněné semínko, sušený česnek, majoránku, petrželku, libeček, tymián, lžičku lahůdkového dorždí, lžičku oleje a opět pomixujeme, tofu buď můžeš přidat nastrouhané nebo jako v mém případě též pomixované se vším.

Tuto směs necháme 10 minut odpočinout, troubu předehřejeme na 180 stupňů, pečící papír postříkáme olejem, pokladame bochánky a pečeme zhruba 15 - 20 minut do zlata.

Tento pokrm je velmi lehce stravitelný, jáhly jsou výborným zdrojem minerálů především draslíku, železa, hořčíku, je zde ve vysoké míře zastoupena vláknina čímž přispívá ke zlepšení trávení. Nízká glymetická hodnota nám zajistí delší pocit nasycení.

takže neváhej a vyzkoušej

Zpět na výpis
O mně
blog

Práce, zdravý životní styl, cvičení a moji dva pejskové - fenka Khallissa a pejsek Marley.

To je můj život, moje hlavní koníčky.

Více
Sledujte mě
Doporučené články
Galerie