06.12.2019

Recepty


recept FIT zdravé raffaello aneb nejlepší kokosové kuličky

Nejdříve jsem chtěla napsat vánoční cukroví, ale potom co jsme tuhle dobrotu všichni ochutnali snedli jsme 3 misky během 10ti minut, takže mi je absolutně jasné, že na vánoční tabuli ti rozhodně nevydrží.

Nevím jak ty, ale co je pro mě největší slastí je právě kokosové raffaello ano je pravda řekne více než tisíc slov, no ovšem nám moc minerálů a vitamínů nedají proto jsem vymyslela tyto lehké, dietní boží kuličky možná i lepší :D Krom jsou výborným zdrojem železa, hořčíku, manganu, fosforu ale především omega - 3 a omega 6 polynenasycených mastných kyselin. Vysoký obsah hořčíku v těchto kuličkám nám pomůže zvládnoust stres napětí takže ideální k zakousnutí :)

Obsažená rozpustná vláknina ve fazolích a jáhlech nám poskytne posílit funkci střev což je skvělou prevencí proti zácpě. Jáhly jsou pro změnu výborným zdrojem energie s velmi nízkým GI což nám dá pocit nasycení na delší dobu. Zkrátka výborné jak pro tebe, manžela a jako svačina pro tvé dítko ve škole :)

 

Na tyto kuličky potřebuješ:

- kokosové mléko v plechovce

- půl hrnku propláchnutých jáhel ( greenapotheke)

- 1 hrnek vařených bílých fazolí ( greenapotheke )

- půl hrnku rýžového sirupu 

- odtučněná kokosová mouka

- 3 lžíce strouhaného kokosu

- 2 lžíce kešu másla z balíčekzdraví

- kešu oříšky na plnění

 

Nejdříve uvaříme jáhly v kokosovém mléce ( tuhou část si necháme bokem ) uvaříme na hustou kaši, přidáme sirup, kokosovou mouku a necháme úplně vychladnout. v mixéru pomixujeme uvařené fazole, strouhaný kokos, tuhou část z kokosového mléka, kešu máslo. Tuto směs zpracujeme do jáhlové směsi, mělo by vzniknout velmi hutné těsto, dáme na hodinku do lednice.

Z hmoty by již měli jít koulet kuličky ( dle potřeby můžeš přidat kokosovou mouku ) Do každé kuličky jsem zabalila 1 kešu oříšek též z balíček zdraví, každou kuličky obalím v kokosu.

Skvělá lehká svačina do školy, práce je na světě, teď ti přeji dobrou chuť a budu ráda pokud svůj výtvor pošleš, ráda zveřejním

 

PS. nezapomeň na slevy u balíčekzdraví - kód Terezka11 sleva 10%

greenapotheke - kód TEREZA10 - sleva 10%

 

 

Zpět na výpis
O mně
blog

Práce, zdravý životní styl, cvičení a moji dva pejskové - fenka Khallissa a pejsek Marley.

To je můj život, moje hlavní koníčky.

Více
Sledujte mě
Doporučené články
Galerie