04.06.2020

Recepty


zdravé těstoviny z jedné pánve

Dlouhou dobu jsem nepřidala žádný zdravý recept, tak to musím napravit a přidat můj oblíbený

Neznám nikoho kdo by nemiloval těstoviny, já je miluji snad na všechny způsoby ač už zapečené, s omáčkou, v salátu či za studena. Tento recept je výborný jak teplý tak studený a do letních dnů jak dělaný.

V tomto receptu jsem použila pohanková vřetena, která kupuji na www. greenapotheke.cz kde můžete stále využít 10% slevu kód TEREZA10

Pokud patříte do skupiny, která pohance ještě nepřišla na chuť určitě zkuste těstoviny, těstoviny se skládají z pohankové mouky, která je vyrobena z namletí celých krup čímž zůstává rozpustná i nerozpustná obsažená vláknina.

Proč zařazovat do svého jídelníčku pohanku ?

Jako první zmíním, že se jedná o lehce stravitelnou bezlepkovou potravinu plnou prospěšných minerálů, najdeme zde v hodné míře zastoupeny minerály ( železo, vápník, draslík, fosfor, zinek )

Dále zde najdeme vysoké množství vlákniny, která nám pomáhá k procesu trávení. Obsah rutinu nám zase pomáhá k regulaci a prokrvení cév. 

rozhodně stojí za to dát této superpotravině šanci

Na 1 porci potřebujeme:

- 1 hrnek pohankových vřeten ( v suchém stavu )

- 2 velká rajčata

- 1 malou cuketku

- hrst sušených rajčat

- 1/2 barevné papriky

- 1 malá šalotka

- balkánský sýr

- olivový olej

- česnek

- sůl, pepř, čerstvé bylinky

 

Postup

Nejdříve spaříme nakrojená rajčata vroucí vodou, dáme vařit vodu do které přidáme lžíci oleje, sůl a dáme uvařit těstoviny, rozpálíme pánev spolu se lžící oleje a přidáme orestovat nasekanou šalotku, česnek, přidáme oloupaná spařená rajčata, nadrobno nakrájenou papriku, cuketu a necháme restovat.

Přidáme čerstvé bylinky, já zvolila bazalku, oregáno, hladkolistou petrželku, libeček, přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata, osolíme. V momentě kdy máme těstoviny na zkus uvařené přidáme je k zelenině přidáme nadrobený balkánský sýr a necháme minutku na pánvi prohřát.

Podáváme s lístky čerstvé bazalky, posypané ještě troškou sýru.

 

Jednoduchý, zdravý recept hotový do 15 minut, jak jsem již zmínila, tak tento recept je výborný i studený takže ideální tip na zdravý oběd do práce.

Doufám, že vám zachutná a bude se ve vaší kuchyni objevovat častěji.

 

Přeji dobrou chuť

Zpět na výpis
O mně
blog

Práce, zdravý životní styl, cvičení a moji dva pejskové - fenka Khallissa a pejsek Marley.

To je můj život, moje hlavní koníčky.

Více
Sledujte mě
Doporučené články
Galerie