18.12.2019

Recepty


Lehký, zdravý vánoční vegan bramborový salát recept

Máme týden před štědrým dnem nákupy potravin vrcholí a vy přemýšlíte co vše budete připravovat na štědrovečerní tabuli. Pokud i vy patříte mezi ty co upřednostňují zdravější verze tradičních vánočních jídel a nechcete o ježíška večer ležet s těžkostí bříška mám pro vás báječnou inspiraci na salát, který je výborný jak o vánocích, tak na chlebíčcích nebo jentak v létě vychlazený :)

Určitě jste viděli spousty receptů a variant na ,,zdravé, fit ,, vánoční saláty ovšem ráda bych podotkla, že stále platí pravidlo, to že sloučím x zdravých potravin dohromady neznamená, že mám zdravý pokrm. Toto bývá hlavním důvodem když jíte zdravě a beztak vás trápí nadýmání, zadržování vody, pocit těžkosti ... jednoduše špatně kombinujete.

Recept na tento salát vám nezpůsobí žádné nadýmání ani těžkost, je velmi lehce stravitelný a opravdu zdravou verzí.

Recept je 2 porce

Potřebuješ

- 1 velký hrnek nakrájených nových brambor

- polovina nakrájené batáty na kostičky

- půl hrnku mraženého hrášku

- 3 malé baby karotky

- 1 menší petržel

- šalotka, jarní cibulka

 

V osolené vodě uvařím spolu brambory, nakrájený petržel včetně batáty, přidám nové koření, bobkový list, tymián, uvařené brambory s petrželí lehce pošťouchám, přidám na kostičky nakrájené karotky, hrášek, nasekanou šalotku a jarní cibulku, osolím, promíchám.

 

Domácí Tofunéza je velmi rychlá záležitost, do mixéru dáme 1 tofu natural ( lze použít i uzené ), lžíce dijonské hořčice, lžíce worcesteru, lžíce rostlinného oleje, citrónová šťáva, lžíce vinného octa, sůl, pepř, přidala jsem ještě sušenou cibuli, pažitku, trošku lahůdkového droždí a pomixujeme na krém, dle libosti můžeme zředit trochou vody. Hotový krém lehce vmícháme do salátu.

 

Já ho teda slupla hned, ale samozřejmě druhý den je přece jen lepší, takže určitě neváhej a opravdu udělej

Zpět na výpis
O mně
blog

Práce, zdravý životní styl, cvičení a moji dva pejskové - fenka Khallissa a pejsek Marley.

To je můj život, moje hlavní koníčky.

Více
Sledujte mě
Doporučené články
Galerie