20.12.2019

Recepty


Zdravé nepečené avokádové kuličky

Musím se s vámi podělit o recept, který jsem jentak spontánně vymyslela a bylo to něco tak báječného, že musíte i vy zařadit na vánoční stůl. Přes vánoční stres a shon ti dodají spousty energie a hodí tě do té správné pohody :)

Tyto kuličky mají hned několik úžasných vlastností a to jsou neskutečně rychlé, extrémně výživné, nabité vitamínami, plné energie, nezatíží ti žaludek oproti jiným druhů nepečeného cukroví zkrátka hotová zdravá bomba plná minerálů

Já osobně patřím mezi milovníky avokáda, můžu ho jíst denně na x způsobů a nikdy mě neomrzí, ale protože vím, že má avokádo i spousty odpůrců ukážu vám recept, který si jednoduše zamiluješ.

něco málo k tomuto zelenému krasavci, proč ho baštit ?

Tento fěšák obsahuje přes 20 minerálních látek důležitých pro naše zdraví největší zastoupení má draslík, sodík, mangan, zinek, lutein, fosfor, vápník, vitamín A, B, E, K )

obsažená vláknina má příznivý vliv na snižování tělesné hmotnosti, reguluje obsah cukru v krvi, výborné pro lidi s cukrovkou, krom toho snižuje chutě na sladké a má vysokou sytící vlastnost.

Recept

Potřebuješ:

1 zralé krásné avokádo

1 zelenější pevný banán

3/4 hrnku sušených nesířených meruněk ( opět balíček zdraví - kód Terezka11 pro slevu 10% na celý nákup )

1/2 hrnku sušených fíků ( balíček zdraví )

půl hrnku jemně namletých ovesných vloček

lžíce lněného semínka

 

Na obalení potřebuješ

lžíce kakaa

2 lžíce ovesných vloček

pomerančová kůra

špetka skořice

lžíce jemně namletých vlašských ořechů

 

jednoduše vše spolu smícháme

 

Začneme tím, že sušené meruňky a fíky spaříme vroucí vodou a necháme 2 hodinky odstát, poté slijeme přebytečnou vodu a rozmixujeme na pastu, přidáme banán, avokádo. Znovu pomixujeme, do směsi zpracováváme ovesné vločky, lněné semínko. Dle konzistence přidáme více vloček, aby vznikla tvarovatelná hmota. Já jsem nechala hodinku odležet v ledničce, poté jsem vytvarovala kuličky, které obalíme v připravené směsi.

Klidně můžeš doprostřed přidat oříšek nebo kousek sušeného ovoce, fantazii se meze nekladou.

Přeji dobré zdravé pochutnání :) u nás už nejsou :D

 

 

 

Zpět na výpis
O mně
blog

Práce, zdravý životní styl, cvičení a moji dva pejskové - fenka Khallissa a pejsek Marley.

To je můj život, moje hlavní koníčky.

Více
Sledujte mě
Doporučené články
Galerie